Полезно


95% от онова, което сме, на 35 годишна възраст, е набор от заучени реакции и автоматично поведение, тоест нито нарочно, нито случайно, а нещо по средата.

Прочети повече

Като цяло всички израстваме с чувството за непълноценност и това е нещо съвсем естествено. Докато само се чувстваме така всичко е наред, защото с помощта на родителите си човек може да надрасте това си усещане.

Прочети повече

Често когато изпитваме силна тъга или непреодолим страх, вярваме че никой не би могъл да ни разбере, че това, което се случва на нас, не се е случило на никой друг.

Прочети повече

„Не бих могъл да посоча друга толкова силна нужда в детството на човек, колкото нуждата от бащина подкрепа.“ Зигмунд Фройд

Прочети повече

Всеки минава през периоди на стрес, тъга, скръб и конфликти, и в такива моменти може да се окаже трудно да разбере дали е време да потърси професионална консултация в тази област.

Прочети повече

Важно е да подчертаем, че не всички психолози и психиатри са психотерапевти.

Прочети повече

Когнитивно – поведенческата терапия не е изкуствено позитивиране на живота, а е базирана на доказателства терапия с дългосрочни ползи.

Прочети повече

Емоционалната интелигентност играе своята приспособяваща роля в живота на съвременния индивид, веднъж подобрявайки адаптацията към собствените му чувства и втори път оптимизирайки междуличностните му взаимоотношение и социалния контакт.

Прочети повече

Въпросът е не дали, а как да разочароваме децата? Опитът на един баща.

Прочети повече

За съжаление тези, които биха имали най-голяма полза от терапевтична интервенция, често не я търсят достатъчно.

Прочети повече

Когнитивните изкривявания са част от нашия живот, без дори да знаем за тях. 

Прочети повече